agopian

Fujifilm GFX 100 Περισσότερο από Full Frame

Η GFX100 συνδυάζει δεκαετίες εμπειρίας, γνώσης και έρευνας σε μια mirrorless φωτογραφική μηχανή μεσαίου φορμά που επαναπροσδιορίζει τα όρια στο πώς εκφράζονται δημιουργικά οι φωτογράφοι και οι κινηματογραφιστές.

Θέτοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της απόδοσης αυτόματης εστίασης στο μεσαίο φορμά, αποτελώντας ένα από τα πρώτα συστήματα μεσαίου φορμά με σταθεροποίηση στο σώμα και παρέχοντας στους κινηματογραφιστές έναν τρόπο να ωθήσουν τα όρια της λήψης wide format 4K / 30p, η GFX100 δεν αναδιαμορφώνει απλά του τρόπου που δημιουργούμε εικόνες, αλλά επαναπροσδιορίζει ουσιαστικά το μεσαίο φορμά για την επόμενη γενιά δημιουργών εικόνας παγκοσμίως.

Η GFX100 συνδυάζει έναν back-illuminated αισθητήρα 102MP με τον εκπληκτικά γρήγορο επεξεργαστή X Processor 4 δημιουργώντας έναν συνδυασμό ικανό να εξάγει εικόνες 16-bit με εκπληκτική πιστότητα χρώματος, πλούσια λεπτομέρεια στα σκοτεινά και απίστευτο δυναμικό εύρος. H δομή οπίσθιου φωτισμού (back-illuminated sensor) βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας μειώνοντας την απόσταση μεταξύ του επιπέδου έκθεσης (εστίασης) και της σειράς χρωματικών φίλτρων. Αυτό ελαχιστοποιεί τα επίπεδα θορύβου σε σχέση με άλλες mirrorless μηχανές και επεκτείνει το εγγενές ISO στα ISO 100. Η ευκρίνεια ενισχύεται επίσης, ενώ το moire και τα “ψευδή” χρώματα σχεδόν εξαλείφονται με την παράλειψη του οπτικού φίλτρου χαμηλής διέλευσης (low pass filter). Τέλος, η συμπερίληψη ενός μηχανισμού αντιστάθμισης της κίνησης του αισθητήρα καταστέλλει ακόμη και τις παραμικρές δονήσεις που μπορεί να προκληθούν από κούνημα της μηχανής ή ακόμη και την κίνηση του κλείστρου.

PRO Neg. Std

NEW PIXEL SHIFT MULTI SHOT function

One-stop solution to create the greatest 400MP image

Χρησιμοποιώντας τον μεγάλο αισθητήρα 102MP της GFX100, τον μηχανισμό σταθεροποίησης υψηλής ακρίβειας (IBIS) και τον ισχυρό επεξεργαστή X Processor 4, η λειτουργία PIXEL SHIFT MULTI SHOT μετακινεί ελαφρώς τον αισθητήρα κατά 0,5 pixel για να καταγράψει σταδιακά υψηλής-ανάλυσης RGB πληροφορία pixel δημιουργώντας έτσι 16 εικόνες RAW. Αυτές οι εικόνες μπορούν στη συνέχεια να εισαχθούν σε ένα νέο λογισμικό, το FUJIFILM Pixel Shift Combiner, για τη δημιουργία μίας ενιαίας εικόνας 400MP και εξάγονται ως αρχείο DNG RAW για περαιτέρω επεξεργασία στο Capture One ή σε οποιοδήποτε άλλο συμβατό λογισμικό επεξεργασίας εικόνας.

55mm diagonal length large format CMOS sensor

Image Stabilization

H GFX100 είναι η πρώτη mirrorless μεσαίου φορμά εξοπλισμένη με μηχανισμό σταθεροποίησης στο σώμα (IBIS) στη σειρά GFX. Παρέχει έλεγχο ακριβείας για εικόνες υψηλής ευκρίνειας που παράγονται από έναν αισθητήρα ο οποίος είναι περίπου 1,7 φορές το μέγεθος ενός αισθητήρα φορμά 35 mm. Αυτό το χαρακτηριστικό φέρνει επανάσταση στο μεσαίο φορμά, απελευθερώνοντας την ανώτερη τους απόδοση με μεγαλύτερη ευελιξία σε μεγαλύτερο εύρος συνθηκών λήψης.

Specification : three-axis accelerometer, three-axis gyro sensor, dedicated dual processor

Image stabilizer mechanism : Image sensor shift mechanism with 5-axis compensation

Compensation Effect : 5.5 stops *4

Film Simulation

Ως κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών και φιλμ για πολλά χρόνια, η Fujifilm ανέπτυξε τους τρόπους προσομοίωσης φιλμ για να αναπαράγει ψηφιακά το ύφος του φιλμ. Η GFX100 επιτρέπει στους χρήστες να αναπαράγουν αυτά τα χρώματα και τους τόνους, παρά την υψηλή ανάλυση, προσθέτοντας μια καλλιτεχνική παράμετρο σε εικόνες εξαιρετικής αρτιότητας.

PROVIA
Με βάση το FUJICHROME PROVIA, ένα slide που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση, αυτή η λειτουργία προσομοίωσης film εξυπηρετεί όλους τους τύπους θεμάτων, προσφέροντας μια σχετικά ουδέτερη αναπαραγωγή χρώματος.
Velvia
Βασισμένο στο FUJICHROME Velvia, ένα εξαιρετικά ζωντανό slide που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση, αυτή η λειτουργία προσομοίωσης φιλμ παρέχει πιο πλούσια και υψηλής αντίθεσης χρώματα από το τυπικό “PROVIA” και χρησιμοποιείται συνήθως από φωτογράφους τοπίου.
ASTIA
Βασισμένο στο FUJICHROME ASTIA, ένα slide που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε πορτρέτα μόδας, αυτή η λειτουργία προσομοίωσης φιλμ δίνει προτεραιότητα στην απαλή και πιστή αναπαραγωγή των τόνων του δέρματος, ενώ παράλληλα αναπαράγει ζωηρούς γαλάζιους ουρανούς και πράσινο.
CLASSIC CHROME
Αυτή η λειτουργία προσομοίωσης φιλμ έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει ένα ύφος που μοιάζει με φωτογραφίες (περιοδικών) ντοκιμαντέρ του 20ού αιώνα. Ο χαμηλός κορεσμός και η διαβάθμιση σκληρών τόνων στα σκοτεινά το καθιστούν ιδανική επιλογή για φωτογραφία ντοκιμαντέρ με ένα ρεαλισμό.
PRO Neg. Hi
Βασισμένο στο PRO160NH, ένα έγχρωμο αρνητικό για επαγγελματίες, αυτή η λειτουργία Film Simulation έχει ελαφρώς πιο σκληρή τονική διαβάθμιση από το PRO Neg. Std. Χρησιμοποιείται κυρίως στη φωτογραφία πορτρέτου όπου ο φωτισμός δεν ελέγχεται εύκολα. Παρέχει τη σωστή ποσότητα σκιών ακόμη και κάτω από flat φωτισμό.
PRO Neg. Std
Βασισμένο στο PRO160NS, ένα έγχρωμο αρνητικό για επαγγελματίες, αυτή η λειτουργία Film Simulation έχει απαλή διαβάθμιση τόνων και εξαιρετική αναπαραγωγή τόνου δέρματος. Ιδανικό για φωτογραφία πορτρέτου υπό προσεκτικά ελεγχόμενο φωτισμό. Η ουδέτερη τονικότητα συνεισφέρει θετικά στην επεξεργασία που θα ακολουθήσει.
Classic Neg.
Βασισμένο στο SUPERIA, ένα έγχρωμο αρνητικό που λατρεύεται διαχρονικά, αυτή η λειτουργία Film Simulation παρέχει διαβάθμιση τόνων υψηλής αντίθεσης και προσθέτει βάθος και σαφήνεια στα χρώματα προσαρμόζοντας τις αποχρώσεις τους στα highlights και shadows μειώνοντας παράλληλα τον κορεσμό.
ETERNA
Με βάση το ETERNA, ένα φιλμ που έχει σχεδιαστεί για κινηματογραφικές ταινίες, αυτή η λειτουργία προσομοίωσης φιλμ ελαχιστοποιεί τον κορεσμό και διασφαλίζει ότι κανένα από τα χρώματα δεν θα ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα. Παρέχει μια εξαιρετικά απαλή διαβάθμιση τόνων σε highlights και deep shadows για την αποφυγή clipping (ψαλίδισμα πληροφορίας), για την αναπαραγωγή κινηματογραφικού ύφους.
ETERNA Bleach Bypass
Αυτή η λειτουργία προσομοίωσης φιλμ εφαρμόζει το εφέ Bleach Bypass στη λειτουργία ETERNA. Αυτό δημιουργεί εικόνες υψηλής αντίθεσης και χαμηλού κορεσμού που δίνει ένα άγγιγμα βαθύτητας , αγαπημένο από πολλούς δημιουργούς ταινιών, ιδανικό για μια πιο δραματική επεξεργασία.
ACROS
Βασισμένο στο ACROS, ένα μονόχρωμο φιλμ που φημίζεται για τους εξαιρετικά λεπτούς κόκκους του, αυτή η λειτουργία Film Simulation προσφέρει πλούσιες λεπτομέρειες στα σκοτεινά και εξαιρετική ευκρίνεια, ενώ παράλληλα μπορεί να προσθέσει κόκκους σε υψηλά ISO για να αναπαράγει την εκπληκτική υφή των μονόχρωμων φιλμ.
Monochrome
Ασπρόμαυρη φωτογράφιση. Διατίθεται με κίτρινα, κόκκινα και πράσινα φίλτρα, τα οποία εμβαθύνουν τις αποχρώσεις του γκρι που αντιστοιχούν σε αποχρώσεις συμπληρωματικές με το επιλεγμένο χρώμα.
SEPIA
Προσθέτει έναν ζεστό τόνο σε ολόκληρο το κάδρο για μια σέπια εμφάνιση. Όταν εφαρμόζεται σε ρετρό θέματα, δημιουργεί ένα νοσταλγικό ύφος.

Body Resistance

Το σώμα της μηχανής είναι weather sealed σε 95 σημεία (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου), και αντέχει σε ακραίες συνθήκες σκόνης, υγρασίας και χαμηλών θερμοκρασιών.

Καλάθι

  • ago shop – ηλεκτρονικό κατάστημα
  • ago tech – υπηρεσίες διαδικτύου

Κατάστημα

Εγγραφή στο agonews