agopian

Νέα Προϊόντα από την Mamiya

Στα πλαίσια της φωτογραφικής έκθεσης PIE 2009 στην Ιαπωνία, η Mamiya παρουσίασε, σε πρωτότυπα, 3 νέα προϊόντα :

·        Mamiya 645 DF

Ένα νέο σώμα αποκλειστικά για χρήση με ψηφιακές πλάτες.

·        Mamiya Sekor AF 80mm F2.8 LS D Lens

Ο νέος διαφραγματικός φακός της Mamiya

·        Multi-battery Vertical Grip GB401

Μία χειρολαβή για κάθετες λήψεις

 

Mamiya 645 DF

 

Χαρακτηριστικά

Η Mamiya 645 DF είναι ένα σώμα φωτογραφικής μηχανής αποκλειστικά σχεδιασμένο για χρήση με ψηφιακές πλάτες. Στα προηγούμενα σώματα, υπήρχε πάντα ένας συμβιβασμός στην σχεδίαση ώστε να έχουν δυνατότητα και ψηφιακής και αναλογικής καταγραφής, τώρα, με την επανασχεδίαση και τροποποίηση στις προδιαγραφές σε ένα καινούριο σώμα έχουμε την μέγιστη απόδοση στην ψηφιακή λήψη.

Αυτή η νέα φωτ/κη μηχανή μπορεί να συνδυαστεί με τα άλλα νέα προϊόντα της Mamiya, όπως το Multibattery Vertical Grip GB401 και τον φακό Mamiya Sekor AF 80mm F2.8 LS D Lens.

Η συνδεσιμότητα με αυτά τα απαραίτητα νέα αξεσουάρ συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των επαγγελματιών φωτογράφων. Μένοντας πιστή στην φιλοσοφία της ανοικτής πλατφόρμας, η Mamiya 645 DF μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις ψηφιακές πλάτες από γνωστούς κατασκευαστές της αγοράς.

 

Βασικές Προδιαγραφές

Τύπος Μηχανής

Φορμά 6x4,5 , ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλείστρο εστιακού επιπέδου, πολλαπλές λειτουργίες TTL, AE (αυτόματη έκθεση), Μονοπτική Ρεφλέξ Αυτόματης Εστίασης (AF) για ψηφιακή λήψη

Μέγεθος Εικόνας

56x41,5 mm

Συμβατές Ψηφιακές Πλάτες

Mamiya ZD Back (και Double Buffer), όλες οι Ψηφιακές Πλάτες που είναι συμβατές με την σειρά Mamiya 645 AF

Μοντούρα Φακού

Mamiya 645 AF (επίσης ταιριάζουν όλοι οι φακοί 645 manual εστίασης), Hasselblad V σειρά φακών (με τον προαιρετικό προσαρμογέα της Mamiya)

Σκόπευτρο

Φιξ Πρισματικό Σκόπευτρο, θέαση στο ύψος των ματιών με ρύθμιση διοπτρίας, μεγέθυνση x0.71

Οπτικό πεδίο

Περίπου 94%

Σύστημα αυτόματης εστίασης

Συσκευή ανίχνευσης διαφοράς φάσης TTL, γραμμικός αισθητήρας CCD (με σχήμα 1+1, εύρος λειτουργίας: EV 0 έως 18) (ISO 100)

Λειτουργίες έκθεσης

Αυτόματη Έκθεση με προτεραιότητα διαφράγματος, με προτεραιότητα ταχύτητας, πλήρως αυτόματη έκθεση (δυνατότητα μετατόπισης), Χειροκίνητη Έκθεση

Λειτουργίες φωτομέτρησης

TTL φωτομέτρηση: κέντρου βάρους – μέσου όρου (Α), σημειακή (S), μεταβλητής αναλογίας (AS auto)

Κλείστρο

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, μεταλλικό, κλείστρο εστιακού επιπέδου , κατακόρυφης διαδρομής. Μπορεί να συνδυαστεί με τους διαφραγματικούς (leaf shutter) AF φακούς Mamiya.

Βάρος/ διαστάσεις

153 (μήκος) x 128 (ύψος) x 153,3 (βάθος) mm, 1,030g  (χωρίς μπαταρίες)

 

Mamiya Sekor AF 80mm F2.8 LS D Lenssekoraf80mmf28dls

 

Χαρακτηριστικά

Ο φακός Mamiya Sekor AF 80mm F2.8 LS D Lens αποτελεί τον πρώτο διαφραγματικό φακό της Mamiya στην σειρά AF. Το ενσωματωμένο κλείστρο, σχεδίασης και κατασκευής Mamiya, υποστηρίζει ταχύτητες από 1/500 μέχρι 16 δευτερόλεπτα και συγχρονίζει με το φλας σε όλες τις ταχύτητες. Επιτρέπει έτσι περισσότερο έλεγχο σε εξωτερικές daylight λήψεις που απαιτούν συγχρονισμό με φλας, αλλά και στις λήψεις με φλας εντός στουντίου. Ο φακός έχει σχεδιαστεί ώστε η λειτουργία του να είναι απλή και εύκολη σε συνδυασμό με το σύστημα Mamiya 645 DF με το ενσωματωμένο κλείστρο εστιακού επιπέδου. Ο φακός έχει γωνία θέασης 47 μοιρών στο φορμά 6x4,5, το αντίστοιχο με έναν 50mm φακό στο φορμά των 35mm. Η εμφάνιση εκτροπών είναι ελάχιστη, το balance πολύ υψηλής ποιότητας, κατά συνέπεια επιτυγχάνονται σταθερά εικόνες με φυσικότητα. Η εναλλαγή μεταξύ αυτόματης και χειροκίνητης εστίασης ελέγχεται απλά μετακινώντας το δαχτυλίδι εστίασης μπρος ή πίσω.

 

Βασικές Προδιαγραφές

Συμβατές μηχανές

645 DF, 645 AFDIII (απαιτείται αναβάθμιση)

Κατασκευή οπτικών

5 γκρουπ/6 ομάδες

Γωνία θέασης

47 μοίρες

Ελάχιστο διάφραγμα

22

Ελάχιστη απόσταση εστίασης

70εκ.

Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης

0.15

Κάλυψη επιφάνειας

377 x 279 mm

Αντίστοιχο εστιακό μήκος στο 35mm

50mm (για μέγεθος φιλμ 645)

Διάμετρος φίλτρου

72mm

Σκίαστρο

Τύπος bayonet

Ταχύτητα κλείστρου

1/500 – 16 δευτ.

Συγχρονισμός φλας

Σε όλες τις ταχύτητες

Βάρος/ διαστάσεις

51,5 (μήκος) x 80,5 (πλάτος) mm, 450g 

 

Multi-battery Vertical Grip GB401

 

Χαρακτηριστικά

Το Multibattery Vertical Grip GB401 είναι μία κάθετη χειρολαβή για χρήση αποκλειστικά με τη νέα Mamiya 645 DF. Η χειρολαβή διαθέτει κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου, κουμπί κλειδώματος Αυτόματης Έκθεσης και κουμπί κλειδώματος Αυτόματης Εστίασης προσφέροντας άνεση στον φωτογράφο που φωτογραφίζει καθέτως. Αυτό το προϊόν σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των φωτογράφων πορτραίτου, επιτρέποντας ευκολία στην λήψη ανεξάρτητα από την γωνία που επιτάσσει η δημιουργικότητα μας.

 

Η χειρολαβή έχει ένα σύστημα “έξυπνης” λειτουργίας με το οποίο στέλνει σήματα κατά την απελευθέρωση του κλείστρου για τον συγχρονισμό με φλας. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την ασύρματη φωτογράφηση με συμβατά στούντιο φλας.

 

Υπάρχουν πολλές επιλογές τροφοδοσίας της χειρολαβής με ευρέως διαδεδομένες μπαταρίες όπως αλκαλικές ΑΑ, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες nickel hydride και μπαταρίες lithium ion.

 

Βασικές Προδιαγραφές

Συμβατές μηχανές

645 DF

Χαρακτηριστικά

Κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου, κουμπιά κλειδώματος AE & AF, Μπροστινός και πίσω ηλεκτρονικός επιλογέας

Βάρος/ διαστάσεις

153 (μήκος) x 115 (ύψος) x 78 (βάθος) mm, 400g  (μαζί με τις μπαταρίες)

 

Καλάθι

  • ago shop – ηλεκτρονικό κατάστημα
  • ago tech – υπηρεσίες διαδικτύου

Κατάστημα