agopian

Η Profoto παρουσιάζει το B1 – το πρώτο ασύρματο στούντιο φλας με TTL

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Σουηδική εταιρεία κατασκευής φωτισμού Profoto έθεσε τον τολμηρό στόχο να δημιουργήσει το πιο εύκολο στη χρήση και ταυτόχρονα ισχυρό και ευέλικτο off-camera φλας που κυκλοφόρησε ποτέ. Σήμερα, ανακοινώνει τo  Β1, μαζί με ένα νέο TTL τηλεχειριστήριο για φωτογραφικές μηχανές Canon E-TTL II.

 

“Η σχεδίαση του B1 γεννήθηκε από μια απλή ιδέα”, λέει ο Göran Maren, Product Manager της Profoto. “Θέλαμε να κάνουμε την χρήση ενός off-camera φλας όσο το δυνατόν ευκολότερη , αλλά θέλαμε να το πράξουμε χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ευελιξία που οι φωτογράφοι έχουν συνηθίσει να περιμένουν από εμάς. Όλα τα χαρακτηριστικά του Β1 και του Air Remote TTL μπορούν να αναχθούν σε αυτή την βασική ιδέα.”

Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η πρωτοποριακή λειτουργία  TTL του Β1. Πρόκειται για μια νέα, πατενταρισμένη εφεύρεση από την Profoto που συνδέει φλας και φωτογραφική μηχανή. Λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: τοποθετήσετε την μονάδα Air Remote TTL στο θερμό πέδιλο της φωτογραφικής μηχανής σας, σκοπεύετε και φωτογραφίζετε το θέμα σας, και το Β1 προσαρμόζει αυτόματα την ένταση του για να σας δώσει μια τέλεια έκθεση. Οι φωτογράφοι που προτιμούν να ρυθμίσουν οι ίδιοι την ένταση του φωτισμού μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητο έλεγχο με ένα απλό πάτημα κουμπιού.

Το Air Remote TTL είναι μία μικρή συσκευή που τοποθετείται στο θερμό πέδιλο και λειτουργεί σαν μια ασύρματη σύνδεση μεταξύ της κάμερας και του φλας, υποστηρίζοντας χειροκίνητο αλλά και TTL έλεγχο των φωτιστικών Β1 μέχρι και σε 3 ανεξάρτητες ομάδες. Το τηλεχειριστήριο πωλείται ξεχωριστά, έτσι ώστε οι φωτογράφοι να μπορούν να επιλέξουν το αντίστοιχο τηλεχειριστήριο για την φωτογραφική μηχανή τους. Το Air Remote TTL-C για Canon φωτογραφικές μηχανές με E-TTL II υποστήριξη έχει ξεκινήσει μαζί με το Β1. Το Air Remote TTL-N για φωτογραφικές μηχανές Nikon με i-TTL υποστήριξη θα είναι διαθέσιμο το 2014. (Πηγαίνετε στο www.profoto.com/b1 για μια πλήρη λίστα των συμβατών φωτογραφικών μηχανών.)

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Β1 είναι εντελώς ασύρματο. Τροφοδοτείται από μια εναλλάξιμη μπαταρία και συγχρονίζεται και ελέγχεται ασύρματα με το σύστημα Air, επιτρέποντας στο φωτογράφο να μεταφέρει το Β1 οπουδήποτε και να το τοποθετήσει χωρίς να πρέπει να λάβει υπόψη το μήκος του καλωδίου. Η μπαταρία παρέχει έως και 220 λάμψεις πλήρους ισχύος, ενώ το σύστημα Air διαθέτει εμβέλεια λειτουργίας έως 300 μέτρα (1.000 πόδια).

Το Β1 είναι ιδιαίτερα ισχυρό για τις συμπαγείς διαστάσεις του. Εφοδιασμένο με 500Ws φωτισμό φλας, είναι περίπου δέκα φορές πιο ισχυρό από τον μέσο όρο των φορητών φλας Speedlight. Αυτό είναι αρκετό για να εξουδετερώσει τον ήλιο σε μια ηλιόλουστη ημέρα ή να φωτίσει μεγαλύτερα θέματα ή ομάδες ανθρώπων. Η ισχύς φωτισμού μπορεί να ελεγχθεί σε βήματα 1/10 του f-stop σε όλο το εύρος ισχύος των 9 f-stop. Το Β1 είναι επίσης εξοπλισμένο με υψηλής απόδοσης LED φως πιλότου, αρκετά ισχυρό για να χρησιμοποιηθεί ως μια φορητή φωτιστική πηγή βίντεο.

Η ταχύτητα του B1 αξίζει επίσης να σημειωθεί, χάρη κυρίως στην πρωτοποριακή λειτουργία Quick Burst. Είναι μία πλήρως αυτόματη λειτουργία ενσωματωμένη στο Β1, που επιτρέπει στο φωτογράφο να φωτογραφίσει με μέχρι και 20 λάμψεις ανά δευτερόλεπτο σε χαμηλότερη ρύθμιση ισχύος. Σε πλήρη ισχύ, το Β1 θα επαναφορτίσει σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Όπως οποιοδήποτε άλλο Profoto flash, το Β1 είναι συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία από Εργαλεία Διαμόρφωσης Φωτισμού. Περισσότερα από 120 εργαλεία είναι διαθέσιμα, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό αποτέλεσμα στα χαρακτηριστικά, στη διασπορά και στην ένταση του φωτισμού.

Το Β1 κυκλοφορεί επίσημα από σήμερα, μαζί με μια σειρά από αξεσουάρ, όπως το ειδικά σχεδιασμένο σακίδιο (BackPack) M, έναν ταχυφορτιστή και φορτιστή αυτοκινήτου.

Η διανομή έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα προϊόντα αναμένονται στα καταστήματα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε Περισσότερα

Καλάθι

  • ago shop – ηλεκτρονικό κατάστημα
  • ago tech – υπηρεσίες διαδικτύου

Κατάστημα