agopian

Calderone Δελτίο Τύπου: Open Call for exhibition “URBAN”

OpenCallforexhibition

URBAN

www.calderone.gr/open-call-for-exhibition/

Η αστική φωτογραφία είναι μια απίστευτα σαγηνευτική και δυναμική μορφή τέχνης που μας επιτρέπει να συλλάβουμε την αληθινή ουσία και την ομορφιά των πόλεων. Με ζωντανά χρώματα, διαφορετική αρχιτεκτονική και πολυσύχναστους δρόμους, η αστική φωτογραφία προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για να απαθανατίσετε στιγμές που κόβουν την ανάσα και να πείτε συναρπαστικές ιστορίες.

To Calderone διοργανώνει από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο URBAN και καλεί φωτογράφους ερασιτέχνες και επαγγελματίες να λάβουν μέρος, στέλνοντας υλικό μέχρι τις 20 Αυγούστου

O κάθε συμμετέχοντας μπορεί να στείλει με we transfer μέχρι 10 φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση 300dpi. Από αυτές θα επιλεχθούν 5 εικόνες οι οποίες και θα τυπωθούν σε VELVET χαρτί 250gr σε διάσταση 32×47 με λευκό πλαίσιο 0,5cm ή 1cm περιμετρικά της εικόνας.

Κόστος Συμμετοχής

50 ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται το κόστος των εκτυπώσεων, το στήσιμο της έκθεσης και το promotion.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2023, κατάθεση έργων μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2023.

Έγκυρη θεωρείται μια συμμετοχή από την στιγμή που θα κατατεθούν τα χρήματα.

Τα έργα με το πέρας της έκθεσης επιστρέφουν στους δημιουργούς.

Τόπος Διεξαγωγής

O τόπος διεξαγωγής της έκθεσης είναι το Calderone και συγκεκριμένα στο φουαγιέ καθώς και στο κλιμακοστάσιο, ανάλογα με τους συμμετέχοντες.

Τι εννούμε με τον όρο URBAN

Η αστική φωτογραφία επικεντρώνεται σε αντικείμενα και χαρακτηριστικά, σε αστικά περιβάλλοντα. Η έμφαση δίνεται στο περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους. Θα μπορούσαμε να ορίσουμε επίσης την αστική φωτογραφία ως τεκμηρίωση των αστικών χώρων συνδυάζοντας στοιχεία πολλών άλλων τύπων φωτογραφίας, όπως φωτογραφία πορτρέτου, καλής τέχνης, τοπίου και αρχιτεκτονικής, καθώς και φωτορεπορτάζ.

Τι είναι ένα αστικό περιβάλλον?

Ένα αστικό περιβάλλον είναι μια δομημένη περιοχή, κατοικείται από ανθρώπους και περιέχει αρχιτεκτονική. Φωτογραφικά είναι μια εξερεύνηση της πόλης, κωμόπολης, χωριού, κοινότητας, που ζεις και βιώνεις, παρατηρείς και φωτογραφίζεις ότι είναι κομμάτι της, τους δρόμους τα κτήρια, τα μαγαζιά, τους ανθρώπους σε σχέση με τον χώρο.

Καλάθι

  • ago shop – ηλεκτρονικό κατάστημα
  • ago tech – υπηρεσίες διαδικτύου

Κατάστημα

Εγγραφή στο ago news

* indicates required