landscape exhibition
https://www.facebook.com/events/1090869872050788?ref=newsfeed
To Calderone διοργανώνει από 26 έως 28 Ιανουαρίου 2024, σε συνεργασία με ΑgoUsedbyPetrosAgopian, την τρίτη για την φετινή χρονιά, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Landscape(Tοπίο)
H έκθεση θα λάβει μέρος στο φουαγιέ του Calderone, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τις τρεις ημέρες από τις 18.00 έως τις 22.00.
Είσοδος ελεύθερη
16 φωτογράφοι, 80 φωτογραφίες τυπωμένες σε τυπογραφικό χαρτί VELVET 350gr, σε διάσταση 32×47, θα εκτεθούν για 3 μέρες.
Εκθέτουν:
Χαράλαμπος Ιωαννόπουλος, Κώστας Ρωμανίδης, Ευάγγελος Γκίκας, Πάνος Δημόπουλος, Θωμάς Δασκαλάκης, Βάνια Σύρμου, Κυριάκος Αναστασόπουλος, Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Ιωάννης Κόσσυβας , Ιοκάστη Κωνσταντοπούλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Μάρκος Γκίζης, Αλεξάνδρα Γραμμένου , Βασίλης Μποντοσόγγλου, Νίκος Αποστολόπουλος.
H έκθεση θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα καθώς θα δοθούν 2 μερικές υποτροφίες της τάξης των 150 ευρώ για την παρακολούθηση των δύο νέων courses (φωτογραφίας) στο Calderone και μια αναλογική SLR προσφορά της εταιρείας ΑgoUsedbyPetrosAgopian.
Οι νικητήριες φωτογραφίες θα επιλεγούν με ψηφοφορία του κοινού κατά την διάρκεια της έκθεσης συμπληρώνοντας μια φόρμα και σε διάστημα μιας εβδομάδας με το πέρας της έκθεσης θα ανακοινωθούν οι νικητές.
Τόπος Διεξαγωγής
O τόπος διεξαγωγής της έκθεσης είναι το Calderone, Μελενίκου 31, Αθήνα, (5 λεπτά από το μετρό Κεραμεικός), τηλ. Επικοινωνίας 2130058407
Με λίγα λόγια
Με τον όρο φωτογραφία τοπίου (landscape photography) εννοούμε μια εικόνα που ενσαρκώνει το πνεύμα του εξωτερικού. Έχει την αίσθηση ότι είσαι εκεί για να δεις κάτι. Είναι η τέχνη της αποτύπωσης εικόνων του φυσικού ή του διαμορφωμένου τοπίου, με τρόπο που έχει σκοπό να μεταφέρει τον θεατή στην τοποθεσία. Ενώ η φωτογραφία τοπίου συνήθως συνδυάζεται με τη φωτογραφία φύσης, ένα αστικό τοπίο μπορεί επίσης να θεωρηθεί landscape.
Οι φωτογράφοι τοπίων επιδιώκουν να απαθανατίσουν τα μέρη που τους εμπνέουν ακριβώς όπως είναι. Με γνώμονα την ακριβή αποτύπωση του θέματος, αναλύουν δεδομένα όπως ο καιρός, το φως, οι σκιές, το κάδρο, φωτομετρούν, παίρνουν μέσους όρους και δημιουργούν την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους, μετρώντας όλους τους παράγοντες, δεν προσπαθούν να βελτιώνουν τη σκηνή αλλά να την αναδείξουν φυσικά χωρίς να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.